Ferdinand, Min och Gunnars första gemensamma hund, en mycket lättlärd kille som var otroligt fin. Inget kunde vara bättre för oss, första hunden och då var det så bra med en kille av denna kaliber, det gick inte att göra fel för han rättade oss hela tiden. Bra med hundar som uppfostrar ägarna! Så ska en egen första hunda vara.

Zarro, Vår första varghund som vi köpte hos kennel Wolf tone 1977. Denna kille var otroligt snäll coh så full av energi, alla i byn visste vem Zarro var för han skulle hälsa på alla, mycket stabil och härlig hund.

Herbert. vår så otroloig goa fina kille som tyvärr blev skrämd på flyget upp till Luleå då vi köpte honom, han blev aldrig hund efter detta. Herbert var bara lycklig då han var tillsammans med barn i alla åldrar, denna kille älskade barn så otroligt att vi inte kunde gå förbi dagis då barnen var ute, då var det stopp och där fick vi stå tills de gick in så vi lärde oss snabbt då dagis var ite med barnen då var det omvägar som gällde.

Sture. denna kille var bara så underbar men kunde driva oss till vansine med sitt otroligt grova skall och enveten var han så tyst blev han inte då han satte igång. Grannarna häromkring visste precis när Sture var ute, de kände hans röst!

Hur komemr man in på basset? Jo Herbert behövde en stärkande vän bestämde vi oss för och då blev det en Sture, han kommer ifrån kennel Lejonland och han kom till oss då han var 6 månader. Vi hämtade honom på flyget i Kallax och när vi kommer in i hallen så hör vi ett mycket speciellt skall och vi tittar på varandra, det där måste vara Sture! mycket riktigt, det fanns flera hundar med flyget men det var Sture som hördes! så fortsatte han genom livet. Sture blev pappa till en kull tillsammans med Pinja och i den kullen behäll vi Beda och Bengt som vi forsatt att arbeta med.

Sture blev förutom barnen Herberts stösta trygghet i livet, Sture var världens lugnaste och colaste killen som gått på fyra tassar och hans söner är precis likadana.

Åke, min ängel! man får många älskade vänner i sina hundar men Åke kommer nog alltid att vara längst fram i mitt hjärta. Detta var 3:e hunden vi köpte av kennel Wolftone och det kommer aldrig att finnas en hund som denna varg, tuvärr fick vi inga valpar efter honom vilket smärtar mig enormt. Fick tyvärr bara 5 år med honom då han blev sjuk och vi fick ta bort honom en av de värsta dagarna i mitt liv. Åke hette Åkerö i stamtavlan och vad är väl då mer givet än att denna underbara kille fick ge namn till min kennel.

Dagny, vår första tik i familjen. vi är egentligen utpräglade hanhundsmänniskor men ingen kan driva kennel med bara hanhundar och gissa och det blev en ny upplevelse för oss att få tik i huset. Usch sägeer jag, de första åren var vidriga men sen kom vi att älska denna underbart stora harmoniska tös som knallade på här hemma och styrde hela flocken med en lugn och otroligt fast hand. Jasses vad vi saknade henne då hon försvann, då märkte vi verkligen vilke hjälp hon var för oss i hunduppfostran, men jag är så tacksam för henne för vi har lärt oss så mcyket av denna enorma tik.